Новини


14.09.2018

НОВО ОТ PEDROLLOМногостепенните потопяеми помпи TOP MULTI 1-AD са проектирани да изпомпват чиста течност, която е определена съгласно стандарт ISO 22241, като AUS 32 (Воден разтвор на карбамид 32,5%).

Тази течност е еквивалентна на други търговски марки, известни като:

 • AdBlue® (търговска марка, регистрирана от Verband der Automobilindustrie VDA);
 • DEF (Дизелова изпускателна течност);
 • Arla 32 (Agente Redutor Liquido de Óxido de Nitrogênio Automotivo).

Многостепенните потопяеми помпи TOP MULTI-AD са изработени от материали, съвместими с тази течност; използването им е подчинено на местните закони и директиви.


  10.09.2018

  НОВО ОТ PEDROLLO


  Новите модели сондажни помпи 3" (76 мм), които компания Pedrollo обяви, че пуска на пазара от началото на тази есен, вече са достъпни за българския потребител. Групата се състои от четири модела с мощност на електродвигателите от 0,37 kW до 1,1 kW. Новата линия осигурява производителност до 45 л/мин и напор до 133 м.
  Сондажните помпи 3SR са предназначени за сондажи с диаметър 85 мм и повече. Препоръчват се за изпомпване на чиста вода със съдържание на пясък до 150 g / m³. Високата производителност и надеждност на тези помпи ги прави подходящи за използване в битови, граждански и промишлени области, за разпределение на вода, като част от хидрофорни системи, за напояване, за системи за миене, за увеличаване на налягането, за пожарогасителни системи и др.


  05.09.2018

  РАБОТНО ВРЕМЕ


  От 6-ти до 9-ти Септември, магазинът в София, ул. Кюстендил 23, няма да работи.  12.07.2018

  НОВО ОТ PEDROLLO


  Фамилията помпи TOP MULTI е обогатена с нов продукт - потопяема многостъпална помпа TOP MULTI 1. Компактните размери (диаметър 170 мм, височина 295 мм), позволяват помпата да се монтира в пространство от едва 350 мм. Двигателят е с мощност 0.37 kW, максималният дебит на помпата е 70 l/min (4.2 m³/h), а максималният напор достига 26 м. TOP MULTI 1 е оборудвана с 10 м захранващ кабел “H07 RN-F” с щепсел "Шуко", външен поплавък и щуцер Ø 35 mm. TOP MULTI 1 е изключително подходяща за водочерпене от недълбоки кладенци и резервоари, за напояване на градини и насаждения.


  23.05.2018

  Фирма Вираж Трейд няма да работи на 24 Май.

  Весел празник!  05.04.2018

  Фирма Вираж Трейд няма да работи на 6, 7, 8 и 9 Април.

  Весели празници!  15.02.2018


  ПРОМЕНИ В САЙТА:


  Добавен е нов раздел в категория "Водни помпи Pedrollo" - Хидравлики за сондажни помпи 4SR, като са представени 51 продукта - от 4SR2 до 4SR15.


  14.02.2018

  ПРОМЕНИ В САЙТА:


  Добавен е нов раздел в категория "Водни помпи Pedrollo" - Хидравлики за сондажни помпи 6SR, като е представена пълната гама хидравлики Pedrollo 6SR - HYD (45 продукта).


  09.02.2018

  WATER SOFIA 2018  ВИРАЖ ТРЕЙД ЕООД за четвърта поредна година ще представи най-интересните и нови продукти на PEDROLLO S.p.A. на 12-то изложение ВОДА СОФИЯ. Може да ни посетите от 27 до 29 март 2018 г. в Интер Експо Център – София, Зала 1 / B8.

  ВНИМАНИЕ: Във връзка с изложението, Помпен център Вираж трейд София няма да работи от 27 до 29 март, а на 26-ти март ще бъде с намалено работно време до 12,30 ч.


  05.02.2018


  НОВО ОТ PEDROLLO

  Информираме ви, че от началото на 2018 г. започва да се предлага нова версия потопяеми сондажни помпи 4SR 10-12-15-N. Модификациите са свързани с MEI ( Minimum Efficiency Index ) и предполагат изменения в хидравликата (от радиални към полуаксиални работни колела).
  Може да свалите новите спецификации от ТУК.  15.01.2018

  ПРОМЕНИ В САЙТА:


  Добавена е нова подкатегория в раздел "Акесоари" - Мембрани за разширителни съдове.  12.01.2018

  НОВО ОТ PEDROLLO  От компания PEDROLLO информираха, че с цел уеднаквяване цветовете на целия диапазон дренажни помпи, моделите от чугун VXC-MC 50-70 (включително с фланци) ще бъдат оцветени в черно (до момента са в синьо). PEDROLLO няма да променят кодовете на продуктите, но на кашоните с нови помпи ще се поставя етикет с черен знак за да се разпознават от сините.
  В тази връзка на сайта http://vodnipompi.bg ще се подменят изображенията на продуктите от тези серии, като в продажба ще бъдат и двата цвята (до изчерпване на складовите наличности от тези в синьо).


  12.12.2017

  НОВО ОТ PEDROLLO  Гамата многостепенни центробежни помпи 2-5CR се разширява с помпи до 1,1 kW.
  Помпите от тази серия се препоръчват за изпомпване на вода и химически неагресивни течности към материалите, от които е произведена помпата.
  Благодарение на тяхната надеждност и безшумност, тези помпи могат да се използват успешно в ежедневието, по-специално за автоматизирано водоснабдяване - агрегати за автоматично поддържане на налягането (хидрофорни системи), напояване на градини, насаждения и др.
  Помпите трябва да бъдат монтирани в затворени помещения или на места, защитени от атмосферни влияния. За повече информация последвайте линка.


  21.11.2017

  НОВО ОТ PEDROLLO


  Серията потопяеми помпи с дробилка TRITUS, която Вираж Трейд представи миналата година, вече е разширена с мощности от 1,5 kW до 2,2 kW и напор до 31 м. Помпите са с катафорезно покритие на чугунените компоненти, двойно механично уплътнение в маслена камера и режещ механизъм с високо качество, изработен от неръждаема стомана AISI 440C с висока якост. Може да мели твърди частици и влакна, присъстващи в отпадните и канализационни води, което дава възможност за пренасянето им под налягане през тръби с малък диаметър.  08.11.2017

  НОВО ОТ PEDROLLO

  Новата серия помпи VX 40 са изработени от неръждаема стомана и чугун със значителна дебелина. Помпите VX 40  са с мощност до 4 kW,  дебит до 850 l/min  и напор до 26 m. Проектирани са за дълготрайна употреба и се отличават се с изключителна здравина и устойчивост на износване. VX 40 са с снабдени с работно колело тип VORTEX, което ги прави  подходящи за източване на замърсени и отпадъчни води, примесени с кал. Те са подходящи за монтаж в канализации, тунели, изкопи, канали, подземни паркинги и др.


  06.10.2017

  НОВО ОТ PEDROLLO


  ТOP MULTI EVO - потопяеми многостъпални помпа с резбово странично засмукване.
  Поради високата им ефективност и надеждност тези помпи са подходящи за използване в битово водоснабдяване от резервоари, цистерни или относително дълбоки кладенци, за  напояване на градини или за използване в поливни системи.
  TOP MULTI-EVO може да се използва с плаващ комплект за засмукване
  "KGE PEDROLLO" (аспирацията се осъществява около 10 см под повърхността на водата), предотвратявайки засмукване на плаващи отпадъци или утайки на дъното на резервоара, като по този начин се избягва повреда на помпата.
  Комплектът включва:
  - 1,5 м PVC маркуч (Ø 30 мм)
  - смукателен филтър от неръждаема стомана
  - полиетиленов сферичен поплавък
  - гъвкави шлангови фитинги Ø 30 мм
  ТОП MULTI EVO се препоръчват за изпомпване на чиста вода и течности, които не са химически агресивни за материалите, от които се произвежда помпата.


  21.08.2017

  НОВО ОТ PEDROLLO


  В съответствие с тенденциите и изискванията, които получава Pedrollo от пазара, компанията напредва и по пътя на иновациите на материалите, инвестирайки специално в решения от неръждаема стомана.

  В рамките на центробежните, едностъпални, моноблокови помпи CP е внедрена нова серия продукти, проектирани и изработени от неръждаема стомана. Серията покрива мощности от 0,25 до 1,1 kW, с дебит до 160 л/мин и напор до 41 метра.

  Тази продуктова линия включва помпи CP-ST4, с корпус и ротор от неръждаема стомана AISI 304 и CP-ST6, където всички материали в контакт с изпомпваната течност са направени от неръждаема стомана AISI 316L. Тези материали осигуряват пълна хигиена и гарантират максимална устойчивост срещу корозия. Благодарение на техните характеристики, центробежните помпи от серия CP-ST се препоръчват за пазарите в битовия, селскостопански и промишлен сектор.

  Областите на приложение и адаптивност са широки: от напояване до циркулация, както на студена, така и на охладена вода, на обработка на вода и течности, които не са агресивни химически и механически към материалите, от които е направена помпата. CP-ST могат да се използват в системи за измиване, за третиране на вода, за използване в охладителни кули и системи за повишаване на налягането в домашни условия.

  Освен това, по-специално в индустрията, помпите CP-ST6 са особено подходящи за приложения, включващи и наличието на чисти агресивни течности, както в индустриалните миещи резервоари, при металообработването или при използването на деминерализирана вода за процеси на хиперфилтрация и обратна осмоза.

  Pedrollo оборудва трифазните помпи в серия CP с двигатели с висока ефективност IE3, стартирайки от 0.75 kW , съгласно IEC 60034-30-1.  От 05.08 до 13.08 магазин София няма да работи.  11.05.2017
  НОВ ПРОДУКТ ОТ ITALTECNICA:


  Електронен пресостат BRIO GARDEN с таймер за монофазни помпи
  Eлектронно устройство с вграден таймер за електрически помпи, което осигурява автоматичното включване и изключване на помпи и системи за напояване, обслужващи малки градини и зелени площи.
  Вътрешният таймер позволява програмиране на две операции дневно, през които помпата се активира на определени интервали от време.


  05.05.2017
  ПРОМЕНИ В САЙТА:

  За улеснение на потребителите сондажните помпи 4" вече са разделени на две категории - Сондажни помпи 4" (монофазни) и Сондажни помпи 4" (трифазни).


  04-06.04.2017  ВИРАЖ ТРЕЙД ЕООД ще участва  в 11- то издание на ВОДА СОФИЯ, което ще се проведе на 4 - 6 април 2017 в Интер Експо Център – София. Каним Ви да посетите фирмения ни щанд в Зала 1 / A12 .
  През 2017 г. форумът ще представи отново ефективни технологии за вододобив, водоснабдяване, рехабилитация и изграждане на ВиК, за пречистване на питейни и отпадъчни води, системи и съоръжения за поддържане, контрол и почистване на водни басейни.

  ВНИМАНИЕ: Във връзка с изложението, Помпен център Вираж трейд София няма да работи от 4 - 6 април, а на 3-ти април ще работи до 12,30 ч.


  НОВА ПОДКАТЕГОРИЯ В САЙТА (30.03.2017)

  Добавена е нова подкатегория  Регулатори на налягане в раздел "ВиК арматура".   АГРА 2017

  За поредна година ВИРАЖ ТРЕЙД ЕООД ще участва в мегафорума за агробизнес, който се организира от Международен панаир Пловдив от 22.02.2017 до 26.02.2017. Каним Ви да посетите фирмения ни щанд в палата 13B16.


  НОВА ПОДКАТЕГОРИЯ В САЙТА
  Добавена е нова подкатегория Вертикални помпи от неръждаема стомана Franklin Electric в раздел "Специални помпи и агрегати". Производителността на групата достига дебит (Q max) 120 m³/h rи напор (H max) 320 m. Помпите от тази серия могат да пренасят флуиди с температура от -15ºС до +120ºС.


  НОВА ПОДКАТЕГОРИЯ В САЙТА
  Добавена е нова подкатегория Хоризонтални помпи от неръждаема стомана Franklin Electric в раздел "Специални помпи и агрегати". Производителността на групата достига дебит (Q max) 29 m³/h rи напор (H max) 104 m. Помпите от тази серия могат да пренасят флуиди с температура от -15ºС до +100ºС, пясък до 50 g/m³ и твърди частици с максмален размер 2 mm.


  УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ,

  В периода 23.12.2016 - 01.01.2017 Помпен център Вираж трейд гр. София няма да работи.

  НОВА ПОДКАТЕГОРИЯ В САЙТА

  Добавена е нова подкатегория "Двигатели за сондажни помпи 6"" в раздел "Водни помпи" -  "Двигатели за сондажни помпи". Мощност от 5,5 HP (4 kW) до 40 HP (30 kW).

  НОВИ ПОДКАТЕГОРИИ В САЙТА

  Добавени са две нови подкатегории -  "Нипели, нипел намалители (бронз)" и "Нипели, нипел намалители (полипропилен)"в раздел "ВиК арматура".


  НОВА ПОДКАТЕГОРИЯ В САЙТА

  Добавена е нова подкатегория "Разширителни съдове за отоплителни системи" в раздел "Аксесоари".

  НОВИ ПРОДУКТИ F.A.R.G.

  Вираж трейд разшири асортимента от механични поплавъци, като в края на месец Септември, пусна в продажба метални поплавъци (неръждаема стомана и никелиран бронз) на италианската фирма F.A.R.G. Новите продукти покриват диапазона от ½" до 2" и са достъпни на сайта в раздел "Аксесоари", подкатегория "Поплавъци".


  НОВА ПОДКАТЕГОРИЯ В САЙТА

  Добавена е нова подкатегория "Филтри за вода" в раздел "Аксесоари". В нея са представени: бронзови У-образни механични филтри, самопочистващи се филтри, филтърни кутии (филтърни колони) и различни филтърни патрони (картриджи) за тях.

  НОВ ПРОДУКТ ОТ PEDROLLO

  Pedrollo спира производството на сондажна помпа PRRO 100AR, която се продава до изчерпване на наличните количества. След това ще се предлага само новия модел, (алтернатива на PRO 100AR) - Сондажна помпа периферна DAVIS - 20m (вече наличен). Този модел е с нова хидравлика с плаващи работни колела, снижени отрицателни въздействия върху хидравличните характеристики благодарение на специалната форма на работните колела и патентована Anti-Sand система, която позволява използването на помпата в среда с максимално съдържание на пясък до 150 гр/м³.


  НОВ ПРОДУКТ ОТ PEDROLLO

  Pedrollo винаги обръща внимание на изискванията на своите клиенти, които понякога са необичайни или неочаквани. Това е причината, поради която компанията постоянно разширява и обновява продуктовата гама, подобрява надеждността и производителността.
  През последните няколко години, драматичните промени в климата, поднасят дълги периоди на суша, примесени с резки и бурни сътресения, когато големи количества дъжд падат за няколко минути на площ, върху която нормално биха паднали за няколко месеца. Това причинява наводнения, които често създават извънредни и бедствени ситуации, за които населението не е подготвено.
  Pedrollo, като лидер в обработката на водите, проектира и произведе PLUG & DRAIN - оригинален и незаменим авариен комплект, който позволява бързо и ефективно справяне с наводненията в гаражи, мазета и сутерени, тъй като те са първите, които в крайна сметка се озовават под водата. PLUG & DRAIN съдържа всичко, което е необходимо и е готов за употреба, в компактна касетка, която е лесна за съхранение на някой рафт в мазето или в гаража.
  Комплектът се състои от потопяема помпа снабдена с готова бърза връзка, към която се прикрепя маркуча, 10 м. захранващ кабел с щепсел Шуко, външен поплавък, PVC маркуч 1 ¼ " с дължина 15 м. (снабден с бърза връзка). Касетката действа и като филтър, който предотвратява засмукването на обемисти отпадъци, които могат да блокират помпата.
  Комплектът PLUG & DRAIN е много лесен за употреба: ако помещенията са наводнени, всичко което трябва да направите е да поставите касетката на пода, да свържете маркуча към помпата с помощта на бързите връзки и да включите помпата в електрическата мрежа.
  През пластмасовата касетка-филтър може да се отводните до ниво около 2 см. от дъното; за да изпомпате остатъчната вода е нужно да извадите помпата от касетката и да я поставите на пода и да фиксирате поплавъка повдигнат за използване в ръчен режим. По този начин помпата може да отводни до ниво около 2 мм от пода на помещението.

  Помпен център Вираж трейд - София излиза във ваканция  в периода 6-14 Август 2016.


  Добавени са нови продукти в категория "Аксесоари" - "Резервоари за вода".


  Категория "Двигатели" е преименувана на "Двигатели за сондажни помпи" и е преместена, като подкатегория на раздел "Водни помпи"  На 31.05.2016 (вторник) магазин София няма да работи. Молим да ни извините за неудобството.


  ВИРАЖ ТРЕЙД ЕООД  за поредна година ще участва в изложението ВОДА СОФИЯ, което се провежда от 5 – до 7 април 2016 г. в Интер Експо Център – София.

  ВОДА СОФИЯ  е единствено по рода си бизнес изложение във водния бранш в страната, посветено на проблемите за рационално използване на водата. На изданието си през 2016 г. форумът ще представи ефективни технологии за вододобив, водоснабдяване, рехабилитация и изграждане на ВиК, за пречистване на питейни и отпадъчни води, системи и съоръжения за поддръжане, контрол и почистване на водни басейни.

  На изложението Вираж Трейд ЕООД ще представи някои от новите продукти на PEDROLLO S.p. A, като: еволюцията на серия TOP MULTI - потопяемите многостъпални помпи с вградена електроника - TOP MULTI-TECH; новите потопяеми помпи с режещ механизъм TRITUS; потопяемите помпи от серия UP за кладенци и сондажи, снабдени с независими плаващи работни колела и др.

  Очакваме Ви в зала 2, щанд  B13.


  ВИРАЖ ТРЕЙД ЕООД има удоволствието да Ви покани на Международната селскостопанска изложба АГРА, която ще се проведе в Международния Пловдивски Панаир от 24.02 до 28.02.2016г.
  Посетете фирмения ни щанд в палата 13 – щанд 13B16.

  Тази годинаВираж Трейд ЕООД ще представи някои от най-новите продукта на фирма PEDROLLO,които слязоха от производствената линияв края на миналата година. 

  За първи път в България ще бъде представена гама от продукти за трансфер на горива на италианската фирма Adam Pumps s.p.a., чийто ексклузивен представител за страната е Вираж Трейд ЕООД.


  НОВ ПРОДУКТ ОТ VAREM


  FLOVAREM
  - новия проточен разширителен съд.

  Решение, което подобрява ефективността на системите, оборудвани с електронно управление на помпите. Това е патентована иновация, която когато се приложи заедно с електронен пресостат, намалява недостатъците и подобрява ефективността на системата. През последните години,  електронните пресостати, благодарение на малките си размери и лекота при монтиране, намериха значителна ниша на пазара. Тези устройства автоматично включват и изключват помпата, в зависимост от понижаването на налягането (отварянена кран) и спирането на потока в системата (затваряне на кран), в която са монтирани.  Друга основна функция е да спират помпата при липса на вода в системата, като я предпазват от работа на сух ход.

  Електронния пресостат частично заменя нуждата от конвенционални разширителни съдове, които са доста по-обемисти и по-тежки. Отпада и нуждата от голям воден запас и търсенето на различни начини за настройване налягането в системата, т.е. помпата се включва всеки път, когато има нужда от вода. Въпреки това, електронния пресостат не може да изпълнява всички типични функции на разширителния съд - резервът от вода, обикновено е твърде малък и в случаи на малки тегления или микротечове, води до многократни включвания и изключвания на помпата. Това скъсява живота ѝ, тъй като трябва да се справя с голям брой цикли за кратък период от време и значително увеличава консумацията на енергия. Благодарение на водния резерв под налягане, разширителният съд позволява на помпата да работи при максимален дебит за пълнене на съда, който след това действа като воден маховик за тегления с нисък дебит. Липсата на разширителен съд излага системата на по-големи рискове, например внезапно повишаване на налягането или хидравличен удар, а те водят до внезапни и значителни водни течове.

  За решаването на тези проблеми са разработени електронни пресостати с вграден разширителен съд с малък размер (обикновено 0,5 литра) за намаляване на  броя включвания на помпата и за избягване на проблемите, описани по-горе. При системи, оборудвани с електронен регулатор без воден резерв и без монтиран разширителен съд, тези критични точки остават и могат да доведат до проблеми (повреда, причинена от хидравличен удар, по-кратък живот на помпата и повишена консумация на енергия).

  Като се има пред вид всичко това, компания Varem неуморно работи в насока за намиране на възможни решения. Резултатът е производството на проточен разширителен съд, снабден с мембрана, с вход и изход и перфорирана тръба, която минава през цялата дължинана съда. Принципите на функциониране на този продукт в хидравличната система са посочени по-долу, като се сравняват случаи, в които проточен разширителен съд е свързан към електронен пресостат и случаи, в които той не е свързан.

  В хидрофорните системи електронният пресостат обикновено се поставя директно на помпата. Водата преминава и се доставя към различните потребители на хидравличната система. Налягането се установява вътре и по време на потреблението то намалява бързо, което води до стартиране на помпата; по този начин, всеки път, когато консуматорите се включат (дори и при нисък дебит), системата поддържа налягане чрез помпата, като осигурява вода, когато е необходимо. След консумацията, налягането се увеличава бързо, изпращайки сигнал на помпата да се изключи. Задачата на вградения електронен контролер е да следи потока на водата, като целта е да предотврати работата на сух ход на помпата, което е опасно и за много кратко време може да я повреди. Въпреки това, в тази конфигурация помпата работи при всеки източник на консумация, без значение дали скоростта на потока е значителна (напр. вземане на душ), малка (напр. пускане на чешмата да се измият ръцете), или има малки течове в системата. Едно от предимствата на проточния разширителен съд е, че намалява включванията на помпата, поради резерва от вода под налягане. Ако в първия случай (душът), стартирането ще бъде почти незабавно,то в случаите на по-малки и по-кратки консумации помпата ще извърши по-малък брой цикли от броя на тегленията; това ще има положителен резултат за удължаване живота на помпата и едновременно намаляване на потреблението на енергия.

  Система с електронен пресостат и проточен разширителен съд
  Тестове, проведени в лабораториите на Varem, показват как значително се подобрява ефективността на системата от гледна точка на потреблението, след монтиране на проточен разширителен съд.


  Консумация на енергия с и без проточен разширителен съд  Друго предимство, свързано с използването на проточния разширителен съд е да осигури защитна функция на системата в случай на хидравличен удар. В действителност, проточният съд е под налягане и компенсира дори насилствени промени в налягането, които могат да имат сериозни последствия за системата.
  Освен това, наличието на тръба вътре в съда има двойно предимство, което му позволява да бъде изпразнен (с благоприятен ефект върху качеството на водата), без да се прекъсва потока вътре, гарантирайки използването на продукта, дори ако предварителните настройки са неточни.
  Вътрешната тръба има отвори, по които водата преминава по цялата ѝ дължина; тази конструкция позволява рециркулация на водата вътре в съда. Добре е периодично съдът да се почиства със специален разтвор, който да предпазва от Легионела.


  Разрез на проточен разширителен съд


  &